Forår/Spring 2019

Vi har besluttet os for fremover at skrive nyheder på både dansk og engelsk. 

flagga-danmark-1Der er sket en masse nyt siden vi fik dejlige Thee Fifth Element hjem fra Sverige sidste år. I september lagde vi ud med at få ham kåret i DSAH – Shagya, Anglo- og sportsaraber. Det gik super godt! Han fik 8 i helhed og klarede dagen rigtigt flot. Det var vores første tur udenbys med ham og vi var meget stolte af hvor flot han klarede det og hvor nem han er at rejse med. Vi er meget spændt på hvorledes han vil påvirke avlen i andre araberracer i fremtiden.

HZ2A0563

Vi har fokuseret rigtigt meget på uddannelsen af Thee Fifth Element i dressur. Det gav pote og i marts 2019 brillierede han med hele 73,2 % i LC3 og vandt sin klasse. Faktisk tog han også anden pladsen med 71,7 % i en LC2. Så nu starter vi så småt op med LA. Det er tydeligt at hans gang ligger langt over middel for en ox araber. Så det er alt i alt rigtigt spændende.

I marts var vi ligeledes til Hingstedag hos Husted. Det var en rigtig god dag. Han var den eneste hingst under rytter, og det var vi faktisk lidt skuffede over. Det kunne være super fedt hvis nogle flere havde lyst til at vise at deres hingste i avlen kan begge dele. Ikke bare showe sig.

987A7694

I den forgangne uge har han været på kærlighedsferie hos Hillerød Hestedyrlæger, hvor han er blevet tappet til frostsæd. Her kunne vi konstatere at sædkvaliteten er helt i top. Ikke så underligt at han har så mange lækre afkom allerede. Og nu er der flere arvinger på frost!

61tjtxlJc7L._UX522_

 

A lot of things has happened since we got lovely Thee Fifth Element home from Sweden last year. In September, he got his licensing in DSAH – Shagya, Anglo and Sports Arabians. It went really well! He got 8 in total and managed the day really nice.

It was our first trip out of town with him and we were very proud of how beautiful he managed it and how easy he is to travel with. We are very excited about how he will influence the breeding in other Arab breeds in the future.

We have had our focus on the education of Thee Fifth Element in dressage. It payed of and in March 2019 he won his class with 73.2% in LC3. In fact, he also took second place with 71.7% in LC2. So now we are starting LA. It is clear to see that his movements under saddle are far above average for an ox Arab. So that’s all really exciting.

HZ2A0409

In March we were also at Stallion Presentation at Husted Arabians. It was a really good day. He was the only ridden stallion, and we were actually a little disappointed about that. It would be super cool if more people showed that their stallions in the breeding can do both. Not just halter.

In the past week he has been on “love-vacation” ad Hillerød Horse Veterinarians, to make frozen seamen. Here we realized that the quality of his seamen is actually top notch 🙂 No wonder he already has so many lovely foals.

57076233_850883245278559_2871682320279011328_n

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.